2020-11-30

Turun kaupunki panostaa kyberturvallisuuden valvontaan

Turun kaupunki on hankkinut tietoturvan valvontapalvelun turkulaiselta Fiarone Oy:ltä. Fiaronen SOC - tietoturvavalvomossa (Security Operations Center) analysoidaan kaupungin tietoverkon tilannekuvaa vuorokauden ympäri, tunnistetaan mahdolliset tietoturvapoikkeamat ja reagoidaan niihin.

-Fiaronen SOC-palvelu on parantanut merkittävästi järjestelmiin kohdistuvien tietoturvariskien havainnointi- ja reagointikykyämme. Palvelu otettiin käyttöön aikaisemmin tänä vuonna.

Yhteistyö uuden palveluntarjoajan ja kaupungin eri sidosryhmien kanssa on sujunut erinomaisesti, kommentoi Turun IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen.

-Tietoturvatapahtumien ympärivuorokautinen valvonta ja nopea reagointikyky ovat avaintekijöitä kyberhyökkäysten tehokkaassa torjunnassa. SOC-palvelu auttaa myös verkon tietoturvan proaktiivisessa kehittämisessä, kun ongelmakohtiin voidaan puuttua jo ennen niiden eskaloitumista. SOC-valvomon tekemien huomioiden perusteella annamme asiakkaillemme suosituksia tietoturvan parantamiseksi, sanoo Fiarone Oy:n toimitusjohtaja Markus Alkio.

-Jokaisen asiakkaan tietoverkko ja organisaatio ovat erilaisia, joten ratkaisuiden ja toimintamallien on joustettava asiakastarpeen mukaan. Turun kaupungin IT-palveluiden kanssa olemme luoneet tehokkaan ja nopean reagoinnin mahdollistavan yhteistyömallin, Alkio jatkaa.

Lisätietoja:
Tietoturvapäällikkö Pasi Kalevo
Turun kaupunki
+358 40 649 1280
pasi.kalevo@turku.fi

Toimitusjohtaja Markus Alkio
Fiarone Oy
+358 44 777 9001
markus.alkio@fiarone.com


Takaisin